Részletek
A prána egy mindent életben tartó kozmikus energia.Mindenben ami él, így az emberi testben is, megtalálható ez az elemi életenergia, mely szükséges a test öngyógyító képességéhez és ezáltal az egészség megtartásához. Alapvetően három fajtája van a pránának: a soláris prána, a levegő prána és a föld prána.A soláris prána a napsugárral kerül az emberi testbe. A levegő pránát légzéssel szívjuk magunkba. A föld prána áthatol a földön és mint egy vékony réteg a föld felszíne fölött található. Innen veszi a test a föld pránát magához. A különböző prána fajták felvétele a testbe öntudatlanul történik.A prána (vagy ?életerő?, ?chi?, ?ki? ) gyógyítás céljából más élőlényeknek tudatosan átadható. Ezáltal támogatjuk az öngyógyulást és felgyorsítjuk az öngyógyulási folyamatot. Ez a gyógyítási technika a természet törvényein és a pránaenergia pontos ismeretein alapszik. Az ár egy dobozra, azaz 20 szálra vonatkozik. Hexa hatszög dobozban csomagolva. Egy doboz 20 szál 20 cm hosszú füstölőt tartalmaz. Egy szál körülbelül 45-50 percig ég. A füstölőt Indiában, Mumbayban készítik. Alapvetően két kategóriába sorolhatók az indiai füstölők: mártott és maszala füstölők. A mártott füstölők alapanyaga általában szénpor. A szénporból gyúrják a masszát, amit egyenként dolgoznak rá a hasított bambuszcsíkokra. Miután megszáradt, illatos olajba mártják. A pálcikák kötőgyantát (általában sandal, musk..) is tartalmaznak, hogy összetartsák a hozzávalókat. Egy szál 45-50 percig ég. Másik kategória a maszala füstölők. Maszala keveréket jelent. Pl. az ismert fűszerkeverék, a “garam maszala” nem más, mint a forró, azaz csípős keverék. A maszala füstölő fő alapanyaga fapor, amit összegyúrnak természetes olajakkal, mézzel és hasonló ínyencségekkel. Az így kapott masszát az előző módszerrel dolgozzák fel a bambuszcsíkokra. A maszala füstölőt arról ismerhetjük fel, hogy a fekete helyett inkább barnás vagy vöröses színű, pörög róla az illatos fapor. Egy szál akár 70 percig is elég. A legfontosabb ismertetőjele pedig, hogy mennyei az illata égés nélkül is, meggyújtva pedig mindenki azt kérdezgeti, hogy mi ez a finom illat?