Részletek
Tömény, édeskés, részegítő, meleg illat. Az ókori görögök minden egyházi ceremónián alkalmazták a rózsát, de az arisztokratáiknál is megtalálható volt a csillogás és az intimitás jelképeként. Rómában a bátorság szimbólumaként jelent meg, szökőkutak vizét illatosították be vele. A hölgyek órákat ücsörögtek rózsa szirommal megszórt fürdőben, hogy bőrük rugalmasabbá, frissebbé, illatosabbá váljon. Jó hatással van a szívre, átsegít a depresszión, elűzi az álmatlanságot, oldja az idegi feszültséget, gyógyítja az aritmiát, fokozza a vérkeringést. Az ár egy dobozra, azaz 20 szálra vonatkozik. Hexa hatszög dobozban csomagolva. Egy doboz 20 szál 20 cm hosszú füstölőt tartalmaz. Egy szál körülbelül 45-50 percig ég. A füstölőt Indiában, Mumbayban készítik. Alapvetően két kategóriába sorolhatók az indiai füstölők: mártott és maszala füstölők. A mártott füstölők alapanyaga általában szénpor. A szénporból gyúrják a masszát, amit egyenként dolgoznak rá a hasított bambuszcsíkokra. Miután megszáradt, illatos olajba mártják. A pálcikák kötőgyantát (általában sandal, musk..) is tartalmaznak, hogy összetartsák a hozzávalókat. Egy szál 45-50 percig ég. Másik kategória a maszala füstölők. Maszala keveréket jelent. Pl. az ismert fűszerkeverék, a “garam maszala” nem más, mint a forró, azaz csípős keverék. A maszala füstölő fő alapanyaga fapor, amit összegyúrnak természetes olajakkal, mézzel és hasonló ínyencségekkel. Az így kapott masszát az előző módszerrel dolgozzák fel a bambuszcsíkokra. A maszala füstölőt arról ismerhetjük fel, hogy a fekete helyett inkább barnás vagy vöröses színű, pörög róla az illatos fapor. Egy szál akár 70 percig is elég. A legfontosabb ismertetőjele pedig, hogy mennyei az illata égés nélkül is, meggyújtva pedig mindenki azt kérdezgeti, hogy mi ez a finom illat?